Bodemverbetering

Een goede bodem is essentieel voor de opname van meststoffen en sporenelementen door de plant. Daarnaast zorgt een goede bodem ervoor dat de wortelontwikkeling van de plant verbetert wat op zijn beurt dan weer zorgt voor een stijging in kwaliteit en opbrengst. Als kwalitatieve bodemverbeteraar raden wij  Humifirst aan. Dit product zorgt voor een beter evenwicht in de bodem. Het is inzetbaar in iedere teelt om op korte termijn de bodemstructuur te verbeteren en om fosfor en sporenelementen meer beschikbaar te stellen voor de plant

Samenstelling & kenmerken

Vloeibaar concentraat van humus- en fulvozuren

pH (oplossing 10 %): 13

Dichtheid: 1,1 kg/l

Werking

  • Fulvozuren werken als natuurlijke chelaten. Ze verbeteren de opname van elementen door een coating errond te creëren die sterk gelijkt op plantaardig weefsel. Hierdoor worden ze gemakkelijk in de plant opgenomen.
  • De humuszuren hebben een structuurwerking. De bodem wordt beter belucht en de doorworteling gebeurt gemakkelijker. Water wordt beter vastgehouden bij droogte.
  • Betere wortelgroei.

Humifirst kan met alle sproeiers of beregeningsinstallaties toegepast worden. Dezelfde doppen als voor vloeibare stikstof worden gebruikt.

Verpakking
5 liter - 20 liter - 210 liter - 1000 liter

Meer info?

Wilt u meer weten over onze producten en diensten? Contacteer ons steeds vrijblijvend!

Op de hoogte blijven van onze promoties?
Volg ons op...